Thema:

Mijn thema gaat uit van water. Vooral de reflectie in water boeit me. Ik wil hierbij graag “spelen” met kleur, hoeft niet altijd helemaal realistisch te zijn. Vind water/zee zo fascinerend omdat het nooit maar dan ook nooit hetzelfde is met iedere keer weer een ander lijnenspel en kleuren. Altijd in beweging waardoor je soms zo’n mooie schittering of reflectie op het water kan krijgen. Ook de oneindigheid van de zee kan fascinerend zijn. Fascinerend is verder dat de zee zo vol tegenstrijdigheid is. Storm op zee of juist  heel rustig, glad  en alles daartussen in. Graag wil ik onderzoeken of het juist wel of niet interessant is om het beeld weer te geven waar de reflectie vandaan komt.  Ik neig er naar om dit niet (meer) of minimaal weer te geven en puur alleen de reflectie. Dit kan heel breed zijn: reflectie kan komen van boten, mensen, rotsen, strandpalen, gebouwen enz.

Ik zoek inspiratie in eigen gemaakte foto’s en foto’s die ik tegen kom in bv de krant. Graag wil ik leren loskomen van deze directe foto’s en dit juist omzetten in een schilderij. Hierbij wil ik ook meer zoeken naar een beeld wat uit meerdere foto’s is samengesteld om zo tot een geheel eigen beeld  te komen. Ook wil ik graag het geheel nog iets abstracter uitwerken. Ik bedoel hiermee om juist niet exact de foto’s na te schilderen al is dit een eigen compositie maar bv het water nog meer uit te vergroten en dan zien wat er ontstaat en het zo te gaan schilderen. 

 

Thema/techniek:

Bij bovenstaande wil ik graag steeds opnieuw bekijken/onderzoeken welk materiaal het beste past bij mijn benadering van het beeld. Is dit olie of acryl of een combinatie? Ook het onderzoek naar verschillende dragers, vind ik interessant. Wat past het beste bij een bepaald beeld? Hierbij denk ik aan doek, ruw hout, bepaald dikker papier enz. Ook wil ik graag kijken naar wat bij welk beeld past aan formaat.